Det var under 2017 som entreprenörerna Patrik Rees, Johan Gate och Johnny Ruthström köpte stora delar av Tofta strand och berättade om hur de skulle göra en storsatsning. De har bestämt sig för investera över en halv miljard kronor på området kring stranden och ska bland annat bygga ett spa-hotell, göra en satsning på stranden och utveckla campingen ytterligare.

Under hösten har arbetet fortsatt och under våren hoppas Patrik Rees att de kan presentera mer av sina planer.

– Målet är att få till en året runt-destination med öppen mataffär på orten. Det här är en jättesatsning och i år är första året som vi enats om gemensam kommunikation och plattform bland aktörerna, säger Patrik Rees.

Artikelbild

| Tofta Strand.

De har fått med sig flera andra aktörer och i sin marknadsföring kommer man gemensamt att marknadsföra Tofta strand som en destination.

– Det känns verkligen jättebra. Det är kul att vi jobbar tillsammans, säger Patrik Rees.

I år kommer de att göra mindre förbättringar på stranden, toaletter och på after-beachen.

– Vi gör mindre förbättringar fram tills ombyggnationen. Toaletter och sophantering är centrala frågor för oss och vi ska försöka öppna så många toaletter som möjligt. Sedan har vi gjort en jättestor strandrensning och kommer fortsätta med det, sedan ska det bli bättre tillgänglighet runt poolen i år, säger Patrik Rees.

Artikelbild

| Entreprenören Patrik Rees tror mycket på satsningen på Tofta.

För framtidens satsning på Tofta har de varit runt i Sverige och hämta inspiration från olika platser. Allt för att kunna utveckla en plats som ska vara för framtidens turism och dess förväntningar på en destination.

– Tylösand tycker vi är oerhört spännande, Falkenbergs strandbad och Ystad havsbad är även väldigt intressanta platser. Det gäller för oss att hämta så mycket inspiration som möjligt och se vad andra har gjort bra. Vi kommer förstås även kolla på vad marknaden vill ha för något, säger Patrik Rees.

De har tidigare deklarerat att det kommer bli en satsning på en halv miljard kronor. Men Patrik Rees menar att det kan bli en satsning som kommer att kosta mer än så.

– Vi vill verkligen göra det så bra som möjligt på Tofta. Vi hoppas få ett annat häng där än enbart semestergäster. Det är en halv miljard som ska satsas och kan bli mer än så, bara att bygga ett spa-hotell kostar flera hundra miljoner. Så det kan dra i väg i pengar, säger Patrik Rees.