På tisdagen hölls den mässan Ung företagsamhet – Entreprenörskap på riktigt 2018. Totalt deltog 129 elever fördelat på 43 företag i mässan som hölls i kongresshallen Wisby strand.

LÄS MER: Gotlands största UF-mässa någonsin

Mässan hade 1 407 besökare och under kvällen var det prisutdelning där de bästa insatserna inom en rad olika kategorier belönades. Konferencierer för kvällen var Hanna Jörnhammar och Valentin Nilsson.

Artikelbild

| Regionchef. Adam Ladebäck, regionchef för Ung företagsamhet Gotland, är mycket nöjd med årets mässa som är den största hittills.

– Efter sex timmars mässdag och rekord i både antalet utställare och besökare sammanfattar vi detta rekordår som helt fantastiskt! säger Adam Ladebäck, regionchef för Ung Företagsamhet Gotland.

Årets UF-mässa var den största hittills, vilket beror på att fler gymnasieprogram driver UF, enligt Adam Ladebäck.

Vinnaren av det finaste priset – Årets UF-företag gick till 3sextion UF som drivs av Anna Ulfsson, Wilmer Nilsson och Vera Gustafsson. Företaget erbjuder virtuella rundturer åt företag som ett sätt att marknadsföra sig.

– Vinnaren i Årets UF-företag är ett företag rätt i tiden. De har på endast sex månader lyckats bygga upp sitt företag och redan sälja in deras tjänster till stora företag på Gotland. Jag tror 3Sextio UF och de övriga vinnarna kommer ha stora chanser på SM i Ung Företagsamhet.

På andra plats kom företaget Promote UF, som säljer reklamytor på pizzakartonger, och på tredje plats Sleep Safe UF.

FOTNOT: I en första version av artikeln så stod det att tre av vinnarna kom från Wisbygymnasiet, när de i själva verket går på Gutegymnasiet. Vi beklagar misstaget.