Den 4 december fyller Eric D Nilsson 90 år och nu planerar han för att ge ut sina memoarer. Hans sekreterare Siv Olofsson har hjälpt honom med att hitta någon som kan skriva boken.

Det är den gotländska journalisten Clary Winberg, mångårig medarbetare på SR Gotland, som fått uppdraget att skriva hans memoarer.

– Siv är den som har rekommenderat Clary för mig. Hon bestämmer nästan mer än jag och har sagt att hon ska gå i pension den dag jag gör det, säger han om Siv Olofssons betydelse för honom och Gotlandsbolaget.

Artikelbild

Arbetet med memoarerna är långt framskridet.

– Jag tror hon håller på med det just nu och gör det väldigt bra. Det är väldigt roligt, säger Eric D Nilsson.

Clary Winberg har tidigare arbetat för Gotlandsbolaget, och Eric D Nilsson var faktiskt med och ordnade jobb åt henne vid de brittiska kanalöarna en gång i tiden. Det var ett fartyg som Gotlandsbolaget hyrt in från Sveabolaget som gick för British Rails kanaltrafik.

– Hon och en till blev väldigt arga och skällde rejält på mig. De trodde att de skulle segla på Kanarieöarna, men jag hade ju sagt kanalöarna. De hade bara varsin väska med sig och hade packat baddräkter och annat, säger han och skrattar åt minnet.

Artikelbild

Det är oklart när boken om Eric D Nilsson kommer att ges ut.