My Wrethagen och Linus Ström köpte för något år sedan Hotel Stelor av Karin Cedergren. Därefter har de drivit hotellet under sommaren. I maj går dock flyttlasset till Gotland och man kommer att ha öppet Stelor året runt.

– Vi kommer att hålla öppet under Gotland Gastronomy. Sean kommer vi öppna restaurangen 15 juni och sedan kör vi på under sommaren. Därefter kommer vi köra året runt och öppet på helgerna, det kommer även att bli julbord, säger My Wrethagen.

Syskonen Beatrice och Eleonor Alverdal har även dem bestämt sig för att återvända till ön. De har tillsammans med My Wrethagen och Linus Ström bildat ett gemensamt driftbolag. Fastigheterna har de kvar i sin egen ägo.

Artikelbild

| Huset ute i Västergarn.

– Det känns jätteroligt att kunna göra det här ihop. Vi kommer köra på helgerna efter sommaren och kanske kommer bjuda ner några kompisar från restaurangvärlden för något gästspel. Vi har många många vänner där, säger My Wrethagen.

Hon menar att de kommer att satsa på middagar, boende, konferenser och julmiddagar efter sommaren.

– Vi vill att det ska bli ett utflyktsmål året om. Det ska bli en mer levande plats hela tiden, säger hon.

Under åren har Hotel Stelor varit väldigt omskrivet. Under våren har det brittiska magasinet Olive Magazine och amerikanska tidningen New York Times hört av sig för att de vill skriva om verksamheten i Västergarn.

Artikelbild

– Vi har väldigt många internationella gäster och Gotland i sig är en väldigt attraktiv destination. Men jag upplever det som nu att kombinationen med att bo och äta på samma ställa är väldigt attraktivt. Bra destinatinationer på landsbygden är något som lockar, säger My Wrethagen.