I juni meddelade Maria och Håkan Ahlsten att de vill sälja Grå Gåsen i Burgsvik. I en artikel i GT den 26 september förväxlades olyckligtvis försäljningen av Grå Gåsen med en helt annan fastighet, vilket vi beklagar.

Försäljningen av Grå Gåsen och Gåsens Björklunda B&B sköts av Paulmarken Holmberg och någon officiell prislapp finns inte.

– Det en försäljning av verksamheten där fastigheterna är inkluderade, säger Therese Paulmarken, vd för Paulmarken Holmberg.

De båda verksamheterna säljs i första hand som en enhet, men kan också delas upp i försäljningen om separata köpare finns för respektive verksamhet.

– De har otroligt stora utvecklingsmöjligheter eftersom det är så många olika delar och de redan nu har många olika affärsområden. Det är inte bara ett hotell och en restaurang, utan det har blivit en stor eventplats för hela södra Gotland.

Grå Gåsen har under ett decennium varit inspelningsplats för TV4:s "Så mycket bättre", vilket gjort pensionatet känt i hela landet.

– I somras var bland andra Diggiloo och Veronica Maggio där, det är uppskattat att köra den typen av event där, säger Therese Paulmarken.

Pensionatet Grå Gåsen omfattar huvudbyggnaden med åtta rum och ett annex med fyra rum. Här finns även restaurangen Gåsens lada. 

Knappt 1,5 kilometer därifrån ligger Gåsens Björklunda B&B som består av flera olika byggnader. Här finns 7 lägenheter, vandrarhem med 12 rum och B&B med 16 rum.

– Det är en stor fastighet. Möjligheterna, kopplat till vad man får ut av Grå Gåsen, är jättestora eftersom man kan husera en massa folk i samband med event, säger Therese Paulmarken.