Förra året arrangerades premiärupplagan av mat- och dryckesfestivalen Gotland Gastronomy, och mellan den 25 och 28 april är det dags för uppföljaren.

– Syftet med festivalen är att aktivera en helg som tidigare varit ganska tom samt att skapa oväntade och spännande samarbeten mellan producenter och restauranger. Första året blev väldigt lyckat och vi fick väldigt positiv feedback, så därför väljer vi att köra en gång till, säger initiativtagaren Frida Domnauer.

Under de fyra dagar som festivalen pågår finns ett späckat program på saker att göra över i stort sett hela Gotland. Enligt Frida Domnauer finns det allt från olika typer av provningar till hemma hos-middagar på gårdar.

Artikelbild

| Frida Domnauer, krögare på Lindgården, är initiativtagare till Gotland Gastronomy.

– Man kan få prova på att vara glassmästare för en dag med Guteglass, man kan prova att baka bröd, det finns rundturer och en massa andra aktiviteter.

Hon uppmanar besökare och andra matälskare att verkligen utnyttja de fyra dagarna och göra besök såväl i Visby som på landsbygden.

– Det är ju flera aktörer som är med som inte brukar ha öppet den här helgen i vanliga fall. Jag tycker att man ska passa på och åka runt och njuta av lite goda grejer, både på stan och på landet.

Se hela programmet för Gotland Gastronomy här.