I förra veckan beslutade byggnadsnämnden att Pannkaksträdet skulle klassas som ett nöjesfält och inte som en lekplats. Pigge och Monika Werkelin har därmed nio månader på sig att ta bort Pannkaksträdet – annars väntar ett vite på miljonbelopp.

LÄS MER: Domen mot Pigges pannkaksträd – måste rivas

Nu har Pigge Werkelin och Johan Åberg, samhällsbyggnadsdirektör vid Region Gotland, varit i kontakt med varandra.

– Jag känner Pigge sedan tidigare och vi pratar ofta om olika affärsmässiga saker, säger Johan Åberg.

Inom kort kommer Pigge Werkelin och Region Gotland ha ett möte för att se över om det är möjligt att Pannkaksträdet kan bli kvar i Brissund. Då ska man undersöka vad för förändringar som krävs för att Pannkaksträdet återigen ska klassas som en lekplats och inte som ett nöjesfält.

– Pigge tog kontakt med mig för att han ville utreda vad som han kan ha kvar och vad som måste bort. Vi får se om det blir ett möte innan semestern eller efter sommaren, säger Johan Åberg.

Tror du att Pannkaksträdet kommer bli kvar?

– Jag tror ingenting. Nu ska vi sättas oss ner och förutsättningslöst titta på det här. Jag vet inte heller vad han vill, säger Johan Åberg.

Pigge Werkelin säger att han hoppas få reda på mer kring hur regelverket kring en nöjespark egentligen ser ut.

– Jag vill förstå hur det ser ut och vad som gäller. Det ligger i en entreprenörsanda att hitta nya vinklar, jag tycker inte att jag gjort någonting fel, säger Pigge Werkelin.

LÄS MER: Pigges pannkaksträd klassas som nöjesfält

Han vill inte uttala sig om Pannkaksträdet blir kvar eller inte. Pigge Werkelin menar dock att det är viktigt att man utvecklar besöksmål på Gotland.

- Om man hade byggt Krusmyntagården i dag hade nog grannar haft synpunkter på det. Jag hoppas att Pannkaksträdet blir kvar, det är en bra produkt som är rolig för barnen. Man måste vilja utveckla hela Gotland, säger Pigge Werkelin.