I december 2018 blev det officiellt att Leva Kungslador skulle säljas och att grundarna Susanne Liljenberg, Helena Bloom och Pernilla Öfvergård ville lämna över verksamheten. Någon månad senare gick driftbolaget Kungslador AB i konkurs – men det berörde inte själva försäljningen.

Nu är affären väldigt nära att slutföras. Enligt uppgift till Gotlands Tidningar ska en av parterna som är intresserade vara den välkända bagerikedjan Fabrique, de driver bland annat Rute Stenugnsbageri och har ett stort antal butiker i Stockholm och London. Enligt en källa ska det även vara Fabrique som tar över verksamheten – men ingen av parterna vill bekräfta det.

– Det är ingenting som vi kan säga någonting om, säger David Zetterström, vd för Fabrique.

Är ni intresserade av att köpa Leva Kungslador?

– Jag uttalar mig inte om det överhuvudtaget. Vi kan höras igen om några veckor, säger David Zetterström.

Konkursförvaltaren Andreas Welin har hand om konkursen i driftbolaget Kungslador AB. Han säger att han är överens med bagerikedjan om inventarierna som finns i konkursboet.

– Jag är överens med Fabrique om inventarierna. Men allt ska ännu förankras med regionen, säger han.

Susanne Liljenberg, ägare av Leva Kungslador, menar att ingenting är klart.

– Det är inte i dagsläget klart vilka som ska ta över. Vi för ännu förhandlingar med flera olika parter, säger Susanne Liljenberg som inte vill nämna några av intressenterna vid namn.

En av de andra intressenterna är gotlänningen Egil Grönberg som driver det egna företaget "Egils kök". Han har bland annat en cateringverksamhet i Stockholm, en stor verksamhet under Almedalsveckan och även tagit hand om maten till produktionen bakom "Så mycket bättre".

Han är uppvuxen på Gotland och bekräftar att han tillsammans med ett icke namngivet gotländskt företag lagt bud på Leva Kungslador.

– Jag har lagt ett bud på verksamheten. Vi väntar ännu på besked från dem som äger det om hur det blir, säger Egil Grönberg.

Utgångspriset på verksamheten i Leva Kungslador är satt till 5,9 miljoner kronor. Mäklaren Lars Nilsson säger att han diskuterat med flera olika parter och att Fabrique nämnts som en av intressenterna, men att de ännu inte kommit med något konkret bud till honom. Han uppger att de kan vara överens med konkursförvaltaren om inventarierna.

– Om Fabrique är seriösa bör de komma med ett bud till mig. Men tidigast inom 24 timmar hoppas jag oavsett kunna ha affären färdig. Men det är ingenting som är påskrivet eller klart, säger Lars Nilsson på fredagseftermiddagen.