Under fredagen släpper Destination Gotland sin stora kampanj som går under namnet "Different Days". De började spela in kampanjen i september förra året, och Titiyo har även sjungit in en låt som går under samma namn. Destination Gotlands kampanjer har under åren har fått stor uppmärksamhet – både på Gotland och i Stockholm.

– Vi vill lyfta fram personer som har en koppling till Gotland och att de ska berätta om sina bästa stunder, platser och upplevelser på ön. Tanken är att man lätt ska hitta igenkänning i de här olika personerna och deras Gotland, och få tips och inspiration av dem för att skapa sina egna annorlunda dagar på ön, säger Karin Pettersson.

De två personer som man nu kommer att kunna följa är Claes Johansson och hans familj som driver Själsö bageri samt företagaren och entreprenören Sanna Lennartsdotter Dackmo som i två olika filmer ska berätta om sina liv på Gotland.

Artikelbild

| Sanna Lennartsdotter Dackmo i samband med inspelningarna.

– Det är personerna som kommer att vara bärande i kampanjen. Skillnaden i år jämfört med tidigare är att vi gör två längre versioner om varje person och det blir mycket mer en berättelse än tidigare. Vi blandar traditionellt tänk med lite nyare och personligare angreppssätt, säger Karin Pettersson.

I samband med kampanjstarten har de även köpt reklam i tunnelbanan i Stockholm och filmerna kommer även att synas i tv-rutan från och med på måndag.

– Sanna Lennartsdotter Dackmo är en av de här personerna och en viktig del i kampanjen. Hon kommer att pryda flera tunnelbanestationer och är den som kommer att synas mest under kampanjens gång, säger Karin Pettersson.