Intresset för öl och bryggeri har ökat de senaste åren. Ölfestivaler blir allt vanligare och återkommer år efter år. För andra året i rad anordnar Hop shed brewery, tillsammans med Amarillo, en ölfestival.

– Förra året var riktigt mysigt och uppskattat. Det var en stor efterfrågan att göra en till. Vi var nästan tvungna, säger Rob Bough, en av Hop sheds ägare, med ett skratt.

Festivalen kickar igång 10 augusti på Gamla flygplatsen, en större plats än förra året. Totalt kommer tolv bryggerier vara på plats, både gotländska och från fastlandet, tillsammans med livemusik, food-trucks och andra intressenter. Man är mer än välkommen att ta med sig en stol till festivalen.

– Vi vill ha en mer avslappnad känsla där man kan ta med sin stol och sitta i en ring, säger Rob Bough.

Han berättar vidare att Gotland är Sveriges mest bryggeritäta plats. Han vill med festivalen öka ölturismen på Gotland.

– Jag vill se att man gör som i USA där man kan komma, bo och dricka öl, säger Rob Bough.

Rob Bough startade bryggeriet i Hästnäs 2012 och har tidigare arbetat som kock. För att få en bra ölupplevelse har han tre tips.

– Börja med ljus öl och arbeta dig mot de mörkare. Testa sedan öl från olika bryggerier för att få uppleva många olika smaker. Sist, fråga. Fråga bryggerierna vad de har för smaker och vad de har i ölen, säger Rob Bough.