Nu i november är det 50 år sedan The Beatles släppte det självtitulerade albumet ”The Beatles”, som ofta kallas ”White album”. Detta uppmärksammas på säsongens sista Wall of Sound på lördag, då klubbens husband ska spela livemusik från albumet. ”White album” består av 30 låtar, men riktigt alla kommer inte att framföras under kvällen, berättar bandmedlemmen Jakob Larsson.

– Drygt 20 låtar tror jag ändå att det blir, uppdelat på två set. Den innehåller en otrolig bredd genremässigt, allt från lite hårdare låtar till jättefina ballader och enkel pop, säger han, som är trummis och även ”administrativ bandledare”, som han själv kallar det.

Jakob Larssons relation till ”White album” går ända tillbaka till högstadietiden.

Artikelbild

| Edward Forslund gör ett inhopp i husbandet.

– Vi anordnade en omröstning på Södervärnsskolan när jag gick där om tidernas bästa album, då röstade jag på den. Jag tror inte den fick så många fler röster, det kan ha varit bara jag, säger han.

Medlemmarna i The Wall of Sound Band skiftar något från gång till gång, och till säsongsfinalen får bandet förstärkning av tre nya musiker. Edward Forslund på sång, känd från bland annat Riddarna, Emil Stenström på bas och André Kristiansson på gitarr.

– Det är superkul! Det är det som är roligt med bandet, vi måste vara omkring 20 till 25 personer nu som på olika sätt spelar ihop och har kul. Det är superkul att folk vill vara med och att det finns så många otroligt skickliga musiker, säger Jakob Larsson.

Förutom ovan nämnda bandmedlemmar som spelar på lördag är Johannes Hallbom, på sång och gitarr, Ida Rickardsson på sång, Filippa Maurin på sång, Christian Björkman på sång, Albin Linder på blås, Daniel Kylén på klaviaturer och Erik Fritz på percussion även med i The Wall of Sound Band.

Artikelbild

| Jakob Larsson, bandledare och trummis.

Delar av bandet är exilgotlänningar som bor i Stockholm, och några andra bor på Gotland. Det är därför knepigt att få tid till repetitioner.

– Som talmannen skulle ha sagt så har vi setts och haft gruppsamtal på olika orter. Det är mycket eget ansvar. På lördag är första gången vi är samlade, men jag tror det kommer gå bra, säger Jakob Larsson.

Artikelbild

| Fullt hus i tornet.

Bandet går på scenen klockan 22.30, men Jakob Larsson tror att det är bra att komma i tid.

– Jag tror att det kommer att bli en riktigt bra kväll. Eftersom skivan är så pass fantastisk bör stämningen i tornet vara på topp. Det måste bli en höjdare, säger han.