Linnea Deb har tillsammans med maken Joy Deb ett imponerande facit i Melodifestivalen de senaste åren. De har bland annat varit inblandade i vinnarbidrag så som Måns Zelmerlöws "Heroes" från 2015, som även var Eurovision Song Contest, samt Robin Stjernbergs "You" som tog hem Melodifestivalen 2013.

I 2019 års upplaga var Linnea Deb, som till stora delar växte upp på Gotland, inblandad i tre av finalens tolv bidrag. Bäst gick det för låten "Hello", som framfördes av Mohombi. Den slutade på femte plats, tätt följd av låten "Not with me" av Wiktoria på sjätteplats. Även den har Linnea Deb varit med och skrivit.

Linnea Debs tredje finalbidrag, "Chasing rivers" med Nano, slutade på plats åtta. Det bidraget fick näst flest röster av de internationella jurygrupperna, men var inte lika populär när folkets röster delades ut. '

Artikelbild

| Linnea Deb, här tillsammans med maken Joy Deb, är uppvuxen på Gotland.

Vann tävlingen gjorde John Lundvik i överlägsen stil. Hans låt "Too late for love" fick totalt 181 poäng, vilket var hela 74 poäng fler än tvåan Bishara med låten "On my own".