Pigge Werkelin säger att han vill att det ska hända saker också utanför Visby. Själv är han född i Burgsvik och tycker därför att det känns extra spännande att få utveckla besöksnäringen på södra Gotland.

– Vi har investerat närmare 20 miljoner kronor i infrastruktur och ett 20-tal kåkar i en semesterby i Fide. Nu går vi vidare och ska i två etapper bygga äventyrskojor på pålar. Varje hus blir unikt och byggs i återvunnet material. Jag tror att gästerna kommer att tänka "wow vad häftigt".

I en första etapp byggs tio kojor, i andra etappen ytterligare tio. Anläggningen kommer också att inrymma en glassbar och ett pannkakscafé. En naturcamping med plats för 150-200 personer ska det också bli. Pigge beskriver det hela som en systeranläggning till pannkaksträdet i Brissund. Och allt ska stå färdigt i sommar.

LÄS MER: Lekträd anmält som svartbygge

Pannkaksträdet har ju fått en hel del kritik bland annat för att det inte var säkerhetskontrollerat. Hur blir det med säkerheten på den nya anläggningen?

– Det är ett antal saker som har åtgärdats på pannkaksträdet och det kommer att besiktigas nu under våren. De nya pannkakskojorna kommer också att besiktigas av en extern besiktningsman så att allt är säkert.

LÄS MER: De ska rädda Burgsviken

I Burgsviken ska också en havspool byggas cirka 50 meter från land. Poolprojektet är en del i Forum Östersjöns "Rädda Burgsviken". Tanken är att rena och syresätta havsvatten som pumpas in i poolen. Det blir en ny badplats och en miljöinsats på samma gång.

– Det är inte så djupt i viken. Så när det är 19 grader i Tofta är vattnet här 24 grader. Jag tror att många är beredda att köra många mil för att få bada i varmt havsvatten. Tillsammans med den nya upplevelseanläggningen tror jag vi får ut mer. Det blir en levande vik.