Det är en stressad, frustrerad och bekymrad Icahandlare som svarar när GT ringer för att kolla om situationen närmar sig en lösning.

– Det har inte hänt ett dugg, bygget står still. Det är krisläge eftersom jag inte vet hur jag ska få tillgång till mina parkeringsplatser till sommaren, säger Dag Hoffman.

– Som det är nu finns det plats för kanske 15 bilar på butikens norrsida, men var alla andra ska parkera, det är en väldigt bra fråga.

Den akuta situationen uppstod när byggets huvudentreprenör, LH Byggare AB, under våren hamnade i en akut likviditetskris och inte klarade av att betala de gotländska underleverantörerna som varit inblandade i utbyggnaden av Hoburgshallen.

Då avstannade plötsligt hela projektet.

– Icas jurister centralt är inkopplade på detta, men de kommer inte att hinna ta i det förrän efter sommaren. Det är tragiskt när man drabbas så här och blir det ingen lösning är det katastrof. Då vet jag faktiskt inte om jag kommer att kunna vara kvar som Icahandlare i höst, säger Dag Hoffman.

Bytet av kylanläggningarna inne i butiken har däremot gått enligt planerna, men det projektet ingår inte i avtalet med huvudentreprenören LH Byggare AB.

– Invändigt är det ingen kris, det är utvändigt som problemen finns. Så här vill jag inte att det ska se ut i sommar och kunder med exempelvis rullstol får ta sig fram i grus och elände, säger Dag Hoffman.