Dagen har knappt börjat i Östercentrum och endast ett fåtal personer promenerar mellan de stängda affärerna. Liberalen Claes Nysell är i dag först på plats av politikerna. Men istället för att ordna med partiets valstuga plockar han upp resterna av Fi:s affischer som ligger utspridda över marken.

– Jag tycker att det här är tråkigt. Det måste finnas utrymme för demokratin att få finnas. Även om vi i de olika partierna inte delar alla åsikter så jobbar vi för samma sak, säger han.

Nästan alla Fi:s affischer är antingen neddragna eller rivna itu. Även Sverigedemokraternas valstuga har fått sig en smäll med två saboterade affischer.

Artikelbild

| Claes Nysell (L) började torsdagen med att plocka upp trasiga affischer.

När Helagotland.ses reporter når Gerd Holmgren (Fi) över telefon har hon ännu inte fått vetskap om vad som har hänt. Genom samtalet blir hon varse om sabotaget.

– Min första reaktion är att det är ledsamt. Tyvärr förekommer sådant men vi har ändå varit ganska förskonade. Men det är bara att sätta upp nytt, säger hon.

Gerd Holmgren tror inte att det är partiaktiva som har förstört affischerna, utan snarare privatpersoner. Istället framhäver hon att det finns en bra stämning mellan de olika partierna.

– Vi är överens om att ej förstöra för varandra. Vi har snarare koll på varandras valstugor. Om man ser att det har hänt något och att någon har tagit sönder för en annan så säger man till.

Artikelbild

| Flera av affischerna på Fi:s valstuga blev under natten till torsdagen förstörda.

Hon vet fortfarande inte om partiet kommer att anmäla händelsen.