– De har varit med tidigare, de har gjort det bra i SSL i år och så passar de vår spelstil och system väl, säger förbundskaptenen Åsa Karlsson.

Är det fler Endrespelare som är aktuella för VM-truppen?

– Ja, alltså, vi har luppen på flera Endrespelare. Huvudsakligen är det de som varit med tidigare. Men generellt sett är det flera spelare som inte är med i truppen nu som fortfarande är aktuella för VM-truppen.

Endres nyförvärv och jättetalang Wilma Johansson, är hon aktuell?

– Det finns inga tvivel om vilken talang Wilma är. Självklart håller vi ögonen på henne inför mästerskapet. Huruvida hon är med eller inte kan jag inte svara på, men jag kan iallafall säga att hon är en framtida stjärna som kommer spela VM.

Lägret är en uppstart på vägen till VM i mån om att sammansvetsa laget så gott som möjligt. Det är spelarna själva som valt att det ska hållas i Visby, och senare kommer det att hållas ett snarlikt lägger i Uppsala.

– Det kommer bli en hel del innebandy. I samarbete med vår sponsor Svenska Spel kommer vi ha en öppen träning för allmänheten på Ica Maxi arena lördagen den 1:a juni. Vi ha även i samtal med Gotlands innebandyförbunds Johanna Klintberg valt att göra ett träningspass med gotländska flickspelare födda 2001-2002. Det kommer också vara en del sociala aktiviteter som team-building, men det är än så länge hemligt eftersom vi vill överraska tjejerna, säger förbundskaptenen.