Johan Lundskog, 34, lämnade Gotland tidigt. De tre senaste säsongerna har han varit assisterande coach till Roger Rönnberg i Frölunda och så sent som för två veckor sedan vann han SM-guld.

– Han (Roger Rönnberg) har betytt väldigt mycket för min utveckling och nu är han även en god vän. Det har varit fantastiska tre år såhär långt. SM-guldet var anledningen till att jag förlängde mitt kontrakt. Nu har vi tre titlar på tre år (varav två vinster i Champions Hockey League, reds anm), sade Johan Lundskog dagen efter guldet.

Lundskog var också tydlig med att han inte skulle bli trogen Frölunda för evigt.

– Förr eller senare vill jag garanterat stå på egna ben, sade han.

Nu bryter han med mästarna och har skrivit på för schweiziska Davos där han blir assisterande tränare till Christian Wohlwend.

– Att Johan går till den schweiziska ligan visar att det inte bara är spelare som utbildas och utvecklas hos oss, utan också ledare. Vi önskar Johan lycka till och tackar honom för ett bra arbete, säger Frölundas klubbdirektör Christian Lechtaler.

Johan Lundskog hade kontrakt ytterligare två säsonger, men parterna valde att bryta i samförstånd, skriver Frölunda på sin webbplats.